Biblioteca de cunoștințe

  CloudLinux

  CloudLinux este un sistem de operare ce permite impunerea de restrictii in ceea ce priveste nivelu de resurse utilizate de fiecare cont. Cu acest sistem de operare resursele serverelor sunt alocate mult mai efficient catre posesori de conturi.

  Sistemul de operare CloudLinux are rolul de a mentine serverele online char daca acestea sunt supuse unui trafic imens. Iar acest lucru va genera niste clienti fericiti. Aceasta performanta este posibila datorita faptului ca fiecare client este izolat cu un numar de resurse bine stabilite. Asadar daca mediul virtual al unui client va fi bombardat cu trafic, ceilalti clienti nu vor avea de suferit. Spre deosebire de sistemele de hosting traditionale nu ofera control asupra clientilor individuali. Asta inseamna ca in momentul in care un client genereaza trafic toti celialti clienti de pe un server vor fi incetiniti sau mai rau vor fi deconectati.

  Asadar CloudLinux isi izoleaza clientii astfel incat, indiferent de ce s-ar intampla, acestia nu isi pot depasi resursele alocate si celalti clienti vor ramane neafectati.

  Printre tehnologiile care sunt integrate in CloudLinux putem enumera LVE, LVE Wrappers, Secure LVE, MySQL Governors.

  LVE sau Lightweight Virtual Environments este o tehnologie a kernel-ului care limiteaza si controleaza resursele alocate fiecarui utilizator in parte. Aceasta tehnologie se foloseste in momentul in care avem de-a face cu foarte multi utilizatori si este folosita in special in industria hostingului. Fara tehnologia LVE orice site poate incepe sa foloseasca prea mult din procesorul serverului, incetinind celelalte siteuri.

  In plus tehnologia LVE  permite monitorizarea siteurilor care consuma mai multe resurse.

  Pe langa tehnologia LVE se mai utilizeaza un set de utilitare numite LVE Wrappers care permit administratorilor sa detina un control mai mare al resurselor alocate unui program. Si in plus acestea asigura functionarea corecta a aplicatiilor, prevenind scurgerile de performante care ar putea sa incetineasca serverul.

  Pentru a evita neplacuta situatie in care un utilizator acceseaza fisierele altui utilizator de pe server s-a mai introdus un sistem de izolare auxiliar si anume Secure LVE. Acest sistem intareste securitatea serverelor. Asadar fisierele noastre sunt mai in siguranta.

  Daca un utilizator va incerca sa foloseasca mai multe resurse MySQL decat i-au fost alocate, acesta va fi impiedicat de catre MySQL Governors.  Răspunsul a fost util?

  Adaugă la favorite Adaugă la favorite

  Tipărire Tipărire

  V-ar mai putea interesa și
  Activare instantanee (Afișări: 1809)
  DirectAdmin (Afișări: 2130)
  Ce este Installatron? (Afișări: 1893)
  7 zile de proba (Afișări: 804)


Toate drepturile rezervate © ITconfig.ro - Gazduire web